Enneagrammi – avain itsesi tuntemiseen

Enneagrammi on avain itsesi tuntemiseen ja muiden ymmärtämiseen. Ennegrammi-persoonallisuustestin avulla opit paitsi tuntemaan itsesi paremmin, myös ymmärtämään sekä omaa, että muiden ihmisten tapaa reagoida ja käyttäytyä eri tilanteissa.  


Ennegrammi jakaa ihmiset yhdeksään eri persoonallisuustyyppiin. Mikään näistä tyypeistä ei ole toista parempi tai huonompi, vaan enneagrammin ideana on antaa työkaluja ihmisten erilaisuuden ymmärtämiseen ja hyväksymiseen. Enneagrammin avulla saavutettua ymmärrystä erilaisista persoonallisuuksista voi hyödyntää elämän kaikilla osa-alueilla parisuhteesta harrastuspiireihin ja työelämään.  Ennegrammi sopii hyvin esimerkiksi osaksi henkilökohtaisen valmennuksen alkukartoitusta.

Enneagrammi työyhteisössä

Enneagrammi on mielenkiintoinen ja hyödyllinen työkalu esimerkiksi työyhteisöjen tiimidynamiikan, esimies–alais-suhteen tai johtamistaitojen kehittämisessä. Enneagrammi antaa henkilöstölle työkalut ymmärtää – ja hyväksyä – erilaiset tiimiroolit ja päästä kiinnostavalla tavalla kiinni siihen, miksi paitsi hän itse, myös kollega toimii kuten toimii. Parempi ymmärrys antaa avaimet toisten ihmisten erilaisuuden hyväksyntään ja avaa osaltaan ovea toimivampaan työyhteisöön!

Enneagrammi osana henkilöstön kehittämistä

Jos järjestettävänäsi on esimerkiksi tiimipäivä, henkilöstöpäivä, henkilöstön kehittämispäivä tai tyhy-päivä, enneagrammi on paitsi hauska, myös erittäin hyödyllinen ohjelmasisältö tilaisuuteesi. Persoonallisuustyypit voidaan haluttaessa räätälöidä visuaalisesti juuri teidän yritykselle / yhteisölle sopivaksi, jolloin asiasta saadaan entistä mieleenpainuvampi!